WORKSHOPS

Altijd al eens achter een draaischijf willen zitten? Bij Angelaaz Pottenbakkerij maak jij je eigen kunstwerk op een draaischijf.

 

Eerst is er een korte demonstratie, daarna mag je zelf aan de slag. 

Optie 1: is een workshop waar u 2 uur lang achter de draaischijf zit. Klei is onbeperkt aanwezig dus als er een pot mislukt beginnen we gewoon opnieuw. Klei is eindeloos herbruikbaar. Als u eenmaal uw draai gevonden heeft gaan we wat meer op techniek letten zodat u naast schaaltjes ook uw eigen fijne drinkbeker maakt. Koffie en /of thee staat voor u klaar.

 

Vanaf twee personen 35 euro per persoon. Na ongeveer drie weken kunt u de werkstukken ophalen. Ze worden gebakken en geglazuurd zodat het ook in de vaatwasser en magnetron kan. Op afspraak is het iedere dag mogelijk om een workshop te volgen.

01

Optie 2; Is een workshop waar iedereen 3 potten draait, wellicht heb je meerdere pogingen nodig om uiteindelijk 3 potten over te houden maar dat is niet erg. Er is voldoende klei aanwezig en de “mislukte” pot is weer opnieuw te gebruiken. Klei kan je eindeloos hergebruiken. Er zijn zes draaischijven dus er zijn meerdere mensen tegelijk bezig.

 

De mensen die even niet achter de draaischijf zitten mogen hun pot decoreren of gewoon even kijken hoe de anderen het doen. Koffie en / of thee staat voor u klaar. Deze workshop duurt anderhalf uur. Na drie weken kunt u de werkstukken ophalen, ze worden dan afgebakken en geglazuurd en zijn dan geschikt voor de vaatwasser en magnetron. Kosten zijn 130 euro per groep. Maximaal 10 personen. Op afspraak is het iedere dag mogelijk om een workshop te volgen.

02

Wilt u uw bezoek aan de pottenbakkerij combineren met een etentje, kijk dan eens bij het Kreitenhuys aan de kreitenmolenstraat in Udenhout. Naast lunch en diner is het daar ook mogelijk om een High tea of High wine te reserveren.

 

Gaat u liever voor een lunch of diner op een bijzondere locatie, kijk dan eens bij Eve in Tilburg. Eve zit in de Polygonale Monumentale loods van het station van Tilburg.

 

Die loods was 80 jaar lang werkplaats van de Nederlandse spoorwegen. Een aantal onderdelen uit de treinloods zijn intact gebleven. Eve zit naast de bibliotheek in de Lochal als u dan toch in Tilburg bent ook zeker een bezoekje waard. Het mooiste aan EVE is het Eten Voor Eten. Van iedere verkochte maaltijd gaat er een donatie naar het World Food Programme met als doel minimaal 100.000 maaltijden te doneren.

De workshop is uitstekend te combineren met een bezoek aan de Loonse en Drunense duinen. Oisterwijkse bossen en vennen. Den Bosch ligt op 15 autominuten afstand maar Tilburg is ook zeker de moeite waard om te (her) ontdekken. Udenhout hoort bij de gemeente Tilburg dus uitstekend te bereiken met de auto, openbaar vervoer of fiets.