top of page

WORKSHOPS

Altijd al eens achter een draaischijf willen zitten? Bij Angelaaz Pottenbakkerij maak jij je eigen kunstwerk op een draaischijf.

 

Eerst is er een korte demonstratie, daarna mag je zelf aan de slag. 

Angelaaz Pottenbakkerij-HIGH RES-By Mart

Optie 1: is een workshop waar u 2 uur lang achter de draaischijf zit. Klei is onbeperkt aanwezig dus als er een pot mislukt beginnen we gewoon opnieuw. Klei is eindeloos herbruikbaar. Als u eenmaal uw draai gevonden heeft gaan we wat meer op techniek letten zodat u naast schaaltjes ook uw eigen fijne drinkbeker maakt. Koffie en /of thee staat voor u klaar.

 

Voor 2  personen zijn de kosten 120 euro. Voor 3 personen 170 euro. Voor 4 personen 190 euro. Voor 5 personen 210 euro. Voor 6 personen 230 euro. Na ongeveer drie weken kunt u de werkstukken ophalen. Ze worden gebakken en geglazuurd zodat het ook in de vaatwasser en magnetron kan. Op afspraak is het iedere dag mogelijk om een workshop te volgen. 

01

Angelaaz Pottenbakkerij-HIGH RES-By Mart

02

Optie 2; Is een workshop waar iedereen 3 potten draait, wellicht heb je meerdere pogingen nodig om uiteindelijk 3 potten over te houden maar dat is niet erg. Er is voldoende klei aanwezig en de “mislukte” pot is weer opnieuw te gebruiken. Klei kan je eindeloos hergebruiken. Er zijn zes draaischijven dus er zijn meerdere mensen tegelijk bezig.

 

De mensen die even niet achter de draaischijf zitten mogen hun pot decoreren of gewoon even kijken hoe de anderen het doen. Koffie en of thee staat voor u klaar. Deze workshop duurt anderhalf uur. Na drie weken kunt u de werkstukken ophalen, ze worden dan afgebakken en geglazuurd en zijn dan geschikt voor de vaatwasser en magnetron. Kosten voor een groep tot en met 6 personen 200 euro. Kosten voor een groep van 7-8 personen 225 euro 9-10 personen 245 euro. Grotere groepen op aanvraag. Op afspraak is het iedere dag mogelijk om een workshop te volgen.

Gaat u liever op een bijzondere locatie lunchen of dineren kijk dan eens bij Robèrt, wie kent hem niet?! gevestigd in de oude leerfabriek in Oisterwijk. 

Ook Tilburg heeft nog vele mooie plekjes om te ontdekken, denk aan villa Pastorie een uniek en verrassend plekje aan het Tilburgse water. Maar ook langs de Piushaven zijn nog leuke, gezellige restaurants te ontdekken en vergeet niet af te sluiten met een heerlijke Perzische ijs verwennerij door de altijd vriendelijke, vol verhalen zittende Vittorio.  Wie aan Tilburg denkt, denkt uiteraard ook aan de vele malen bekroonde loc hal waar de bibliotheek in is gevestigd. Het gebied rond de loc hal ook wel de spoorzone genoemd bruist ook van de activiteiten en leuke restaurants.

 

De workshop is uitstekend te combineren met een bezoek aan de Loonse en Drunense duinen. Oisterwijkse bossen en vennen. Den Bosch ligt op 15 autominuten afstand maar Tilburg is ook zeker de moeite waard om te (her) ontdekken. Udenhout hoort bij de gemeente Tilburg dus uitstekend te bereiken met de auto, openbaar vervoer of fiets.

bottom of page