top of page

OVER MIJ

Angela Jongerius

angelaaz pottenbakkerij- pottenbakken-ov

Wat ooit begon als hobby om mensen te leren kennen in mijn nieuwe leefomgeving is uitgelopen tot mijn beroep. Bij het Vizo Centrum in Hasselt, België heb ik mijn ondernemersdiploma keramiek gehaald. Daarna ben ik me verder gaan ontwikkelen in het draaien van potten op een elektrische draaischijf. Lessen heb ik gevolgd bij Thomas-Jan König, Matthieu van der Giessen, Titia Hoeksma, Judith Bloedjes en Joop Crompvoets. 

Glazuur lessen heb ik gevolgd bij Addy Meeuwise, Mieke de Groot en Netty Janssens.

Sinds het jaar 2000 geef ik in mijn atelier aan huis, cursus en workshops, daarnaast maak ik werk in opdracht. Zo’n opdracht kan van alles zijn zolang het maar van klei gemaakt wordt. Ook maak ik eigen werk dat ik op kunst en keramiekmarkten in binnen en buitenland verkoop. Vanaf 2014 tot 2021 werkte ik als atelier educator en ambachter pottendraaien bij openluchtmuseum Bokrijk, België. Hier werken ze met schopschijven. In 2023 zijn we met een paar Udenhoutse kunstenaars als groep onder de naam hArt gaan exposeren dit is zo goed bevallen dat we het vaker gaan doen.

 

In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn gezin en ben ik als vrijwilliger actief bij hockeyclub Berkel Enschot momenteel word ik opgeleid als scheidsrechter. We hebben seizoenskaarten van Willem ll, ik ben dus nogal eens op de tribune te vinden. Bij Broodfonds Udenhoutse Broeder ben ik secretaris. Ook probeer ik 1 keer in de week  te gaan zwemmen met dank aan een vriendin die mee gaat zwemmen lukt dit regelmatig. Dan wandel ik ook 1 keer in de week met een vriend, afhankelijk van de tijd die we hebben bepalen we de route. 

bottom of page